Welkom
 

Wat is massage?

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken of de huid te kneden. Massages kunnen handmatig of met mechanische apparaten worden verstrekt. Mannen en vrouwen die zijn opgeleid om massages te geven, heten masseurs en masseuses.
Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen, de bloedsomloop te verbeteren, de spieren helpen te ontspannen.
Massage is één van de oudste geneeskundige behandelingen. 3000 jaar geleden kende men dit gebruik al in China, Egypte, Griekenland en Rome. Bij de meeste massagevormen past men combinaties van bewegingen toe zoals strijken, wrijven, knijpen, wringen, trekken, vibreren, kloppen, en drukken.
In Europa was massage nauwelijks bekend. Pas in de 19de eeuw werd de Zweedse massage ontwikkeld. Deze massage werdt opgebouwd aan de hand van kennis van gymnastiek en fysiologie en met elementen uit de Chinese, Egyptische, Griekse en Romeinse technieken. Pas daarna ontstonden in Europa instituten en kuuroorden die massage op hun programma hadden staan.

De heilzame werking van massage

Effecten van massage Massage bezorgt buiten een ontspannen gevoel ook verstrekkende fysiologische effecten. Massage werkt in de eerste plaats gunstig op de zenuwreceptoren in de huid. Gestimuleerd door de ritmische massagebeweging, zenden ze impulsen naar het centrale zenuwstelsel vanwaar er dan ontspanningsimpulsen naar de spieren worden teruggestuurd. Een bepaalde massagebeweging, effleurage of schudden, heeft een kalmerend effect op de zenuwuiteinden.

Massage is ook goed voor de bloedsomloop. De haarvaten onder de huid gaan verwijden bij diverse strijkbewegingen zodat de doorbloeding toeneemt. Daar men in een aantal gevallen naar het hart toe masseert, wordt de toevoer van zuurstofarm bloed uit de spieren naar het hart en de longen versneld en neemt het eerder zuurstof op.
De verhoogde doorbloeding die dank zij de massage optreedt, veroorzaakt bovendien een tijdelijke bloeddrukverlaging. Het kan eveneens leiden tot een verlaging van de hartslag.

Massage bevordert eveneens de lymfewerking. Lymfe is de kleurloze vloeistof die eiwitten en andere stoffen uit het bloed naar de spieren, weefsels en botten brengt en afbraakprodukten terugvoert. De verbeterde lymfewerking zorgt dat er geen vochtophopingen optreden.

Het spierstelsel vindt op diverse manieren baat bij massage. Allereerst laat het spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler en vergroot zo de bewegingsuitslag. Verder helpt massage bij het herstel van geblesseerde spieren, door ze mechanisch van het stofwisselingsafbraakprodukt melkzuur te ontdoen.

Er zijn aanwijzigingen dat massage gunstig kan zijn voor het skelet. Toen men bij een bepaald experiment het gebied rond botfracturen ging masseren, werd daar aanzienlijk meer stikstof, zwavel en fosfor vastgehouden, stoffen noodzakelijk voor de genezing van beschadigde weefsels.

Even de drukte van elke dag vergeten :

  • De stress ontvluchten
  • Onthaasten
  • Gewoon eens genieten

Gun Uw lichaam dan een moment van totale ontspanning.

Klantenkaart:
Wij werken met een klantenkaart die door het hele gezin gebruikt mag worden. Per volledige lichaamsmassage ontvangt u van ons een stempel. Als 11de behandeling ontvangt u dan een lichaamsmassage naar keuze geheel gratis.

Cadeaubon:
Leuk om te geven, leuker om te krijgen.....
Op zoek naar een orgineel geschenk
Even de drukte van elke dag vergeten.....
De cadeaubon van Wellness Salon Ingrid

Cadeaubonnen zijn geldig tot één jaar na uitgifte!

Cadeaubon
bron: massageplaatsen.be